День Соборності України

/Files/images/dnz-pmptsrd/1.pngДень Соборності України – є важливою історичною подією українського суспільства. Це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Щорічно, в дошкільних закладах міста, починаючи з 12 січня по 22 січня сплановано пройшли заходи, що були спрямовані на розширення уявлення у вихованців про історію, культуру та багатства природи України, про могутність українського народу.
В рамках відзначення Дня Соборності України, педагоги-дошкільники міста спільно з малечею приєдналися до Всеукраїнської акції «Перехрестя дружби». Мета акції – виховувати у дітей дошкільного віку любов до Батьківщини, почуття патріотизму, плекання свідомого громадянина, а також сформувати у дітей думку про нероздільність та єдність України, розуміння своєї приналежності до українського народу та його майбутнього.
Вихователями міста розроблені та проведені безліч тематичних занять, бесід, музичних розваг, вікторин, оформлені виставки малюнків, національні куточки, стенди тощо.
У родинному колі, під гаслом «Ми діти твої, Україно!», в дошкільному навчальному закладі №5 «Веселі зайчата» проведена музична розвага. Малюки залюбки читали вірші, співали українські пісні, грали в жартівливі народні ігри.
В міні-музеї дошкільного навчального закладу №2 «Кульбабка» вихователь Рибаченко І.П. ознайомила дітей з побутом українського народу. Зі слів дорослого: - «Живе у кожній речі дух, і праця золотих невтомних рук», дітлахи мали змогу зануритися до скарбниці народної творчості та культури України
Вихователі дошкільного навчального закладу №20 організували виставку на тему «Ллється мова солов’їна – узнаємо про рідну Україну», де діти дізналися, що означає «соборність», чому ми відзначаємо це свято, чим завдячуємо цій події.
Саме від нас, педагогів дошкілля, залежить, яким буде майбутнє покоління українців, а відтак – у якій державі ми житимемо.
Тому вихователі центру розвитку дитини «Ромашка», ДНЗ №18 «Струмочок», №13 «Берізка», НВК постійно працюють над вихованням національної свідомості дошкільнят засобами народознавства. Усі проведені заходи сповнили душі дітей гордістю за свою державу і рідний край.
/Files/images/dnz_5/unnamed - копия.jpg/Files/images/dnz_5/unnamed (1) - копия.jpg/Files/images/dnz_5/5 (1).jpg/Files/images/dnz_5/IMG_2077 (1).JPG/Files/images/dnz_5/IMG_2086.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 397

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.